Pão de queijo (Braziliaanse kaasbolletjes)

Geschreven op: 17 september, 2017 door
Pão de queijo horizontaal

Deze heerlijke kaasbolletjes zijn een favoriet hapje of voorgerecht in Brazilië. Makkelijk om te maken en ontzettend lekker!

Na een gesprek over traditioneel eten wees een collega me op het bestaan van deze kaasbolletjes uit Brazilië. Zelf had ik er nog nooit van gehoord, mede omdat ik nog geen voet op Braziliaanse bodem heb mogen zetten. Na deze bolletjes geproefd te hebben, staat Brazilië in ieder geval op een hogere plaats op de bucketlist!

Dit recept is genoeg om een heel weeshuis te voeden met Pão de queijo. Ik vries dus zelf de helft van het deeg in, zodat ik de volgende keer alleen nog even de balletjes in de oven hoef af te bakken. Scheelt weer en de bolletjes smaken net zo vers.

Recept: Pão de queijo (Braziliaanse kaasbolletjes)

Ingrediënten

  • 300 ml melk
  • 150 ml plantaardige olie
  • 1 theelepel zout
  • 500 gr tapiocameel (te koop in de meeste toko’s)
  • 2 eieren
  • 200 gr geraspte kaas 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Breng de melk, olie en zout in een pan aan de kook. Zodra het kookt kan je al het tapiocameel toevoegen. Roer vervolgens goed door totdat het deeg van de randen van de pan loskomt. Haal van het vuur en laat even afkoelen.

Meng de eieren een voor een door het deeg en vervolgens kan ook de geraspte kaas erdoorheen.

Leg een bakpapiertje op een bakplaat en strooi er wat van het tapiocameel overheen. Vorm balletjes van het deeg en leg ze op de met een beetje tussenruimte op de bakplaat.

Bak de Pão de queijo in ongeveer 25 minuten, tot ze licht goudbruin zijn.

Pão de queijo verticaal

 

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Pão de queijo (Braziliaanse kaasbolletjes)
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby’s naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *