Pittige popcorn
Trek in een snackje? Deze licht Indiaase gekruide popcorn is net weer wat anders en doet het fantastisch bij een goede film. Zet een Bollywood film op, kachel op standje 6 en je waant je praktisch in India.
Recept: Pittige popcorn
Ingrediƫnten
- tl mosterdzaad
- 2 tl sesamzaad
- tl kurkuma
- tl paprika poeder
- 1/2 tl cayenne pepper
- 1/4 tl kaneel
- 1/4 tl steranijs
- 2 tl zout
- 2 tl suiker
- 3 el olie
- 100 gr pofmais
Bereidingswijze
Doe de kruiden in een vijzel en stamp dit tot een egale massa.
Verwarm in een pan 2 eetlepels olie op middelhoog vuur. Voeg hier de mais aan toe. Zorg dat niet meer dan 3/4de van de bodem bedekt is. Rol de mais door de olie en voeg vervolgens een aantal eetlepels van het kruidenmengsel toe. Roer alles even goed door en doe de glazen deksel op de pan.
Schud tijdens het poppen de pan goed om, anders kunnen de kruiden aanbakken. Als het wat stiller wordt in de pan is je popcorn klaar. Doe in een bak en mocht je nog meer smaak willen kan je er nog wat van het kruidenmengsel overheen strooien.