Snack gehaktballetjes

Geschreven op: 19 juni, 2017 door
Gehaktballetjes

Deze balletjes smaken heerlijk bij de borrel. Eigenlijk smaken ze overal lekker bij. Het zijn gewoon lekkere gehaktballetjes. Niet langer treuzelen, snel aan de slag!

Recept: Snack gehaktballetjes

Ingrediƫnten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 100 gram broodkruimels
  • 3 el slagroom / melk
  • el ketchup
  • el harissa
  • el grove mosterd
  • el paprikapoeder
  • peper
  • tl bouillonpoeder
  • hand lavas
  • hand peterselie
  • 25 gram geraspte kaas
  • 50 gram boter
  • tomatenpuree
  • ui

Bereidingswijze

Maak je aanrecht en handen blinkend schoon. Leg de gehakt op je aanrecht, maak er een kuiltje in en breek daar het ei en de slagroom in. Voeg de broodkruimels, harissa, ketchup, mosterd, bouillonpoeder, paprikapoeder en peper toe. Snijdt de lavas en peterselie fijn en voeg toe. Als laatste doen we er wat geraspte kaas doorheen.

Kneed nu alles met schone handen goed door en maak er kleine balletjes van. Om ze mooi glad te krijgen gebruik je een klein beetje koud water.

Zet een pan met dikke bodem op het vuur. Verwarm hier een flinke deut met boter in op totdat deze bruin is en niet meer bubbelt. Nu kunnen de balletjes erbij. Bak ze goudbruin aan alle kanten.

Gehaktballetjes-bereidingswijze

Als ze goed bruin zijn kan er een flinke eetlepel tomatenpuree doorheen en een ui in ringetjes. Roer goed door en blus vervolgens af met een glas water. De deksel er nu half op doen en nog 20 minuutjes zachtjes laten stoven.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Snack gehaktballetjes
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
41star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.