Uienkruier

Geschreven op: 29 november, 2007 door

Ingrediënten

  • 1 pak Koopmans broodmix
  • 5 grote uien
  • Geraspte kaas (veel)
  • Peper en zout (uit de molen)

Bereidingswijze

Maak het deeg volgens het pak klaar en laat het tien minuten rijzen. Verdeel het in twee gelijke stukken en rol het uit met de deegroller tot twee rechthoeken die op de bakplaat passen. Vouw ze dan in drieën zodat je twee broden hebt en leg ze op de plaat met de naad naar beneden. Leg er een schone theedoek over en laat het 30 minuten narijzen.
Warm de oven voor op 220gr. Maak intussen de uien schoon en snijd ze in dunne ringen. Kook ze in de magnetron met eenheel klein beetje water tot ze gaar zijn. Laat ze uitlekken in een vergiet. Leg ze dan ruim op de broden en bestrooi met heel veel kaas. Doe er met molen een beetje peper en zout over en bak ze af in ongeveer 25 min.

Heerlijk om bij de soep te eten.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *