Baby Ketjap

Geschreven op: 16 april, 2008 door

Ingrediënten

  • Stuk varkensvlees circa 500 gram (beenham is hiervoor erg lekker)
  • Marinade
  • 2 eetl ketjap
  • ½ thl laos
  • 1//2 thl djahe
  • 1tl bruine suiker
  • 1eetl chilisaus
  • paar druppels citroensap
  • 250 ml ketjap
  • 2 eetl olie
  • 250 ml water
  • 2 teentjes knoflook (gepeld)
  • 3 eetl bruinesuiker
  • 100 ml chinese rijstwijn (sherry kan ook)
  • 1 eetl maizena
  • 1 rode paprika
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 1 prei

Bereidingswijze

Snijd het varkensvlees in maar niet te diep (dit is om de marinade er in te laten trekken)Maak de marinade aan en leg het vlees hier een paar uur in.Haal het vlees uit de marinade en snijd dit in hele dunne plakken. Verhit de olie en doe de knoflook hier in en laat deze een paar in minuten zacht worden (niet bruin). Voeg de ketjap en suiker toe en laat dit even pruttelen, blus af met de rijstwijn en doe hier het vlees rauw bij. Schep dit goed om en voeg het water toe.

Laat dit ongeveer een half uur op het vuur staan en doe dan de in grove stukken gesneden paprika, peen, ui en prei hierbij. Laat het geheel nog een kwartier stoven en maak dan de saus aan met maïzena. Dien de baby ketjap op met chinese rijst of witte rijst.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda’s recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

6 reacties

  • Aahhh, zielig hoor. Je baby in de ketjap. Volgende keer toch maar gewoon met varkensvlees maken: babi dus en geen baby

  • Lekker belangrijk; hoe je het schrijft, liever hoor ik of het gelukt is en of het gesmaakt heeft.
    Maar vooruit sommige mensen leggen op iedere slak zout, en jij lijkt me echt geen zoutloos figuur. Probeer het een keer te maken en lees dan vooral ook welke ingredienten er in moeten, volgens mij staat er toch echt varkensvlees.
    Succes en groetjes van Jolanda

    • Als we dan toch gaan zeuren, het is ook een inidsch gerecht, niets chinees aan.Maar ..je recept ziet er heerlijk uit, ga het zeker gauw proberen.Groet, Sophie

  • nou ik heb het nooit gemaakt, dit is de eerste keer
    ik heb speklapjes gebruikt in plaats van varkensvlees ben benieuwd of het smaakt

  • Als we dan toch gaan zeuren, het is ook een indisch gerecht, niets chinees aan.

    Maar……..je recept ziet er heerlijk uit, ga het zeker gauw proberen.
    Groet, Sophie

  • Erg lekker, maar ik zou toch de naam maar veranderen, staat zo lullig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *