Braadworst in oud bruin

Geschreven op: 11 maart, 2009 door

Koken met bier is iets waar ik al een tijdje mee aan het experimenten ben. Mijn inspiratie voor dit recept kreeg ik van t.v kok Rudolf van Veen die in de taste of life in het plaatsje Pilsener een gerecht maakte met saucijzen met pils.

Aangezien ik kort geleden al eens kip in pils bereid had en de smaak hiervan toch iets te bitter vond dacht ik ik ga een soort gelijk gerecht maken, maar dan totaal anders. Ook ben ik deze winter via een knoflook site op internet in het bezit gekomen van gerookte sjalotten en ook hier dacht ik dit goed te kunnen combineren met braadworst en daar dan oud bruin bier (omdat het niet meer de tijd van bockbier is ) bij te gebruiken, want na eerder gebruik van bockbier bij Vlaams stoofvlees bevalt deze smaak mij beter dan gewoon bier. Nu is oud bruin alleen wat zoeter maar dat vond ik geen probleem.

Laat ik jullie niet te lang meer vervelen met mijn gebabbel en het recept geven.

Ingrediënten

  • 4 braadworsten of saucijzen
  • 1 eetl olie
  • 1 eetl boter
  • 6 gerookte sjalotten
  • 1 winterpeen (in reepjes gesneden)
  • 2 eetl bloem
  • 1 flesje oud bruin bier
  • 1 theel bouillon poeder
  • Worcestersaus (naar smaak)

 

Bereidingswijze

Wel eerst de worsten in heet water en dep ze droog. Verwarm de olie en boter en braad de worstjes op niet te hoog vuur aan 2 kanten bruin. Voeg de sjalotten en de reepjes wortel toe en bak even mee. Bestrooi het geheel met bloem en roer goed door.
Blus nu af met het oud bruin bier en voeg de bouillon poeder toe.
Laat het een minuut of dertig pruttelen op laag vuur en voeg naar smaak wat Worcestersaus toe.
Het smaakte erg goed met aardappel puree en doperwtjes.

Ik heb geen idee of je ook in de winkel gerookte sjalotten kan kopen maar dan zou ik het met gewone sjalotten proberen.

Dit was een deelname aan het foodblog van excellent eten.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

7 reacties

  • Bedankt voor je inzending aan het foodlog-event! Het gerecht doet me denken aan vakantie in Tsjechie. Ben zelf nog nooit gerookte sjalotten tegengekomen, maar langzaam gefruit lijkt me ook erg lekker erbij. Ben stiekem ook benieuwd naar het kip-in-pils gerecht!

    Groetjes,
    Femke en Ivonne

  • Wat heb je een leuke website zeg! Ik heb het ook, ik ben helemaal gek op kookboeken/tijdschriften. Ik heb ook mijn eigen recepten of recepten die lang in de familie zitten. Ik jaren mijn eigen website, maar dit was meer grafisch gezien. Sinds vorige maand ben met een bakwebsite begonnen en nu kan ook mijn passie van fotografie in kwijt. Ik vind het ook heerlijk om andere culinaire websites te ontdekken. Jouw website is zeker een prachtige ontdekking. Blijf vooral zo doorgaan!

    Fijne dag.

    xxx Bar.

  • Hallo Bar.
    Dank je wel voor je complimenten dat hoor ik natuurlijk graag. Maar dat de site er zo mooi uit ziet komt voor mijn zoon Rik zijn rekening, die doet een grafische opleiding en is daar lekker mee bezig. Mijn inbreng is het verzinnen en koken en uitwerken van al het lekkers.
    Ga zeker snel een bezoekje bij jou brengen ben reuze benieuwd naar de foto,s.,
    Hartelijke groet,
    Jolanda.

    Hartelijke groet

  • Dag Jolanda,

    Nogmaals bedankt voor je deelname aan het foodblog-event van maart! De samenvatting is hier te bekijken:

    http://kvzkookblog.blogspot.com/2009/04/samenvatting-foodblog-event-maart-koken.html

    Groetjes, Femke en Ivonne

  • Dag Jolanda,

    Doe je ook deze maand weer mee met het foodblog-event? Meer informatie is te vinden op mijn website.

    Groeten,

    Maaike

  • De plaats zal niet Pilsener heten maar Plžen

  • Ha Maas,
    Wat jij wil…
    Groetjes Jolanda.

Laat een antwoord achter aan Maas Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.