Risotto met Kastanje Champignons en Gerookte Kip

Geschreven op: 9 januari, 2008 door

Trek in een Italiaanse maaltijd, maar geen zin in pasta? Probeer deze makkelijk te maken risotto met kastanje champignons en gerookte kip.

Recept: Risotto met kastanje champignons en gerookte kip

Ingrediënten

  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl boter
  • 1 eetl olijfolie
  • 1 gerookt kipfiletje
  • 400 gr risottorijst
  • 250 gr kastanje champignons
  • 250 gr champignons
  • bleekselderij (optioneel)
  • 1200 ml bouillon
  • 1 dl witte wijn
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 1 eetl vers gehakte peterselie
  • Peper uit de molen

Bereidingswijze

Smelt de boter en de olie in een grote koekenpan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook voor 3 minuten.

Risotto bereiding

Roer boven een middelhoog vuur de rijst, champignons en bleekselderij (optioneel) erdoor tot ze glimmen van het vet (ongeveer 4 minuten). Voeg de wijn toe totdat deze is verdampt. Schenk er een flinke scheut bouillon bij en roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, na ca. 18 minuten. Voeg net voor tijd de, in stukken gesneden, gerookte kip toe en roer samen met de fijngesneden peterselie en peper goed door.

De rijst moet stevig zijn ( al dente) maar wel zacht. Het lekkerste is het om te serveren met parmezaanse kaas.

 

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Risotto met Kastanje Champignons en Gerookte Kip
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.