Chinese Rijst

Geschreven op: 23 januari, 2008 door

Ingrediënten

  • 200 gr kant en klare garnalen
  • ¼ thl zout
  • 1 thl maizena
  • 2 thl water
  • 4 el olie
  • 75 gr gekookte ham in blokjes
  • 2 roergebakte eieren
  • 100 gr doperwten (blik)
  • 600 gr rijst ( gekookt )
  • 100 gr tauge
  • 2 lente uitjes gesnipperd
  • 1 eetl rijstwijn (of sherry
  • 1eetl lichte sojesaus

Bereidingswijze

Snijd de garnalen als ze groot zijn doormidden en roer ze door het zout water en maizena zorg dat ze goed bedekt zijn met dit mengsel. Verwarm de woken verhit de helft van de olie.Voeg de garnalen toe en bak ze een paar minuten terwijl u blijft roeren. Schep de garnalen uit de wok. Maak de wok schoon en verwarm hem opnieuw. Voeg de rest van de olie, ham , doperwten ei en garnalen toe en roerbak het geheel 1 minuut. Doe de tauge, rijst, lente ui en ketjap en rijstwijn erbij.
Roer het geheel enkele minuten tot de rijst goed is doorgewarmd. Serveer het gerecht op voorverwarmde borden.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.