Rijst salade

Geschreven op: 29 november, 2007 door

Ingrediƫnten

  • Gekookte rijst
  • 1 kipfiletje
  • 1 blikje ananas
  • 1 uitje fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 4 augurkjes fijngesneden
  • Fritessaus *
  • Kerriepoeder naar smaak
  • 1 theel drinkbouillon poeder

Ingrediƫnten

Kook de rijst en laat het iets afkoelen,snij het kipfiletje in kleine stukjes.Bak het uitje in een beetje olie glazig en doe er een uitgeperst teentje knoflook bij.Doe de kip erbij en bak even mee. Ananas en augurkjes erbij doen en strooi er de bouillonpoeder over samen met de kerrie poeder en het sap van de ananas. Zet het gas uit en doe de fritessaus erbij en roer het geheel goed om dan doe je de nog halfwarme rijst erbij. Roer alles goed door elkaar en laat het afkoelen,zet het dan nog een paar uur in de koelkast zodat de smaken er goed in kunnen trekken

*je moet even kijken hoeveel fritessaus je gebruikt het moet net genoeg zijn om de boel bij elkaar te laten plakkken.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

3 reacties

  • ik vond je recept erg lekker, maar ik heb defritesaus vervangen door, slasaus erg lekkerals je geen vet mag.

    ga door want jou recepten zijn voor een eider te maken

    gonda

  • Hallo Gonda,

    Dank je wel voor je compliment!
    Ik heb het nog niet met slasaus geprobeerd, maar minder vet kan nooit geen kwaad.
    Groetjes Jolanda.

  • Margreet zegt:

    Hallo mevrouw Speel

    Wat ik me afvraag is is al de recepten goed voor 4 personen of niet
    Bij die recept weet ik niet hoeveel rijst omdat ik niet weer voor hoeveel

    Bedankt voor het antwoord

    Gr van Margreet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.