Hkatenkwan (Ghanese kipstoof)

Geschreven op: 14 februari, 2013 door
Ghanese Kipstoof

Een lekker gerecht dat ik een keer ontdekt heb na het overhebben van pinda’s en tomaten en een ongelofelijke trek in een stoofschotel. Ik heb in navolging van mijn moeder ook een pertroleumstelletje aangeschaft en mocht je deze ook hebben dan kan je de stoof zo lang laten staan als je wilt. Ik ben altijd van mening dat hoe langer het zachtjes pruttelt des te beter de smaak wordt.

Recept: Ghanese kipstoof (Hkatenkwan)

Ingrediënten

  • 1 kilo kip met bot
  • 5 cm geraspte gember
  • 2 uien
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 2 blikken hele tomaten
  • 2 chili pepers
  • 3 eetl. pindakaas
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 tl. cayenne peper
  • 1 tl. chilipoeder
  • 1 aubergine
  • handje pinda’s

Bereidingswijze

Bak de kip aan beide kanten aan tot deze goudbruin is. Haal de kip uit de pan en voeg tomatenpuree, geraspte gember, fijngesneden pepers en gesnipperd ui toe en laat even zachtjes bakken.

Voeg de tomaten, pindakaas en halve liter kippenbouillon toe en doe de kip weer terug in de pan.  Laat het gerecht stoven voor ongeveer 2 uur. Optioneel kan je nu de botten uit de stoof halen.

Ghanese kipstoof

Voeg als laatste de aubergine, cayenne peper, chilipoeder en zout naar smaak toe. Laat nog een kwartier door pruttelen. Besprenkel met pinda’s en serveer met rijst.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Hkatenkwan (Ghanese kipstoof)
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Is voor zijn studie en zijn plezier vaak in het buitenland te vinden. Hij heeft hierdoor kennis gemaakt met veel exotische keukens. Dit is dan ook in zijn recepten terug te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.