Indiase aubergine en courgette curry
Deze smaakvolle vegetarische Indiase curry maak je in een handomdraai, kan niet misgaan en altijd lekker. Doordat de aubergine en courgette eerst in de oven gaan, worden ze nog smaakvoller en verliezen ze al flink wat vocht. Hierdoor wordt de curry smaakvol en niet te dun.
Recept: Curry van aubergine en courgette
Ingrediënten
- 2 aubergine
- 2 courgettes
- peper & zout
- olijfolie
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 1 chilipeper
- tl ketoembar (gemalen koriander)
- el kurkuma
- blikje tomatenblokjes
- 100ml water
- blikje kokosmelk
- handje koriander
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijdt de aubergine en courgette door de helft en vervolgens in plakjes van een centimeter. Leg ze in een ovenschaal en bestrooi met peper, zout, olijfolie en hussel goed door. Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Ga ondertussen verder met het maken van de curry. We starten met het snipperen van de twee uien. Schil de gember en rasp deze. Pers de teentjes knoflook en snijdt de chilipeper in kleine stukjes. Zet een pan met dikke bodem op het vuur met een beetje olie. Fruit de ui totdat deze glazig is. Voeg daarna de gember, knoflook, chilipeper en kruiden toe. Bak dit goed mee voor 2 minuten.
Voeg nu de tomatenblokjes, 100ml water en de kokosmelk toe aan de pan. Ondertussen zijn de aubergine en courgette klaar om toe te voegen aan de pan. Roer alles goed nog even goed door elkaar en laat 20 minuutjes op laag vuur pruttelen. Serveer met rijst en/of naanbrood, Griekse yoghurt, koriander en eventueel citroen. Eet smakelijk!
1 reactie
Heerlijk recept! Wel nog een vraag over de hoeveelheid kokosmelk: hoe groot is het blikje dat jij koopt?