Shakshuka
In het Midden Oosten kan je bijna overal shakshuka bestellen en overal zal het gerecht net iets anders zijn. Ā Dit recept is hoe wij het het lekkerste vinden, met veel groenten en een lichtpittige tomatensaus. Shakshuka is goed als ontbijt, lunch of avondeten.
Recept: Shakshuka
Ingrediƫnten
- ui
- 2 teentjes knoflook
- Spaanse peper
- tl komijnpoeder
- tl paprikapoeder
- tl ras el hanout
- blikje tomatenpuree
- aubergine
- courgette
- puntpaprika
- blikje gesneden tomaten
- 4Ā eieren
- peper en zout
- hand peterselie
Bereidingswijze
Fruit een gesnipperd uitje samen met de knoflook en Spaanse peper tot ze glazig zijn in een pan met dikke bodem. Doe nu de kruiden en tomatenpuree erbij en bak al roerend nog even mee.
Tijd voor de groenten! Voeg de in stukjes (1cm bij 1cm)Ā gesneden courgette, aubergine en paprika toe. Bak mee voor ongeveer vijf minuten en voeg daarna de tomatenblokjes met een scheutjeĀ water toe aan de pan. Laat dit onder af en toe roeren pruttelen voor vijftien minuten tot de groenten zacht zijn. Maak op smaak met peper en zout.
Maak in de saus kuiltjes met een lepel en breek de eieren hierin. Door de kuiltjes blijven de eieren goed zitten. Ik gebruik ongeveer 2 eieren per persoon. Doe nu de deksel weer op de pan en laat op zacht vuur staan voor circa tien minuten.
Haal de pan van het vuur en strooi de fijngesneden peterselie over het gerecht heen. Serveer met Turks brood, srichacha en Griekse Ā yoghurt.
1 reactie