Bloemkool met kerrie en paprika uit de oven
Weer eens iets anders eten als de standaard gekookte bloemkool met aardappels? Probeer dan deze variatie eens! Dit recept is eenvoudig te maken en verrukkelijk!
Recept: Bloemkool ovenschotel
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 2 paprika’s
- 400 gram aardappelschijfjes
- 2 uien
- 2 takjes verse tijm
- 2 teentjes knoflook
- 100ml bouillon
- 1 theelepel kerrie
- 4el crème fraîche
- 125 gram mozzarella
Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 200º.
– Bak in een koekenpan de aardappelschijfjes met de paprika op totdat ze een beetje bruin zijn.
– Doe de bloemkool in een pan met kokend water voor ongeveer drie minuten en giet deze af. Fruit vervolgens een uitje met knoflook in een beetje olie. Voeg de kerrie en tijm toe. Laat dit even mee pruttelen. Als de ui en knoflook gaar zijn voeg je de bouillon en de bloemkool toe. Als laatste voeg je de crème fraîche, peper en zout naar smaak toe en haal de pan van het gas.
– Doe de paprika en aardappel in een grote ovenschaal. Giet hierover het mengsel van ui en bloemkool. Leg de in plakken gesneden mozzarella hierover heen en doe in de oven voor ongeveer 20 minuten totdat het goudbruin is.