Kip Stroganoff
Deze variatie op stroganoff met kip is makkelijk en lekker om te maken. Normaal wordt het namelijk gegeten bij biefstuk en ander rood rundvlees. Dit gerecht uit de Russische keuken smaakt is lekker pittig en uitgesproken door de cayennepeper en de wodka, maar ook heel romig door de crème fraîche of slagroom.
Recept: Kip Stroganoff
Ingrediënten
- 250 gram kip
- ui
- teentje knoflook
- puntpaprika
- 250 gr champignons
- blikje tomatenpuree
- el paprikapoeder
- tl cayennepeper
- scheut wodka
- 125 ml crème fraîche / slagroom
Bereidingswijze
Snijdt de kip in stukken. Verwarm in een pan met dikke bodem de olie en bak de kipfilet bruin. Haal vervolgens het vlees uit de pan en leg apart.
Voeg in het vet van de kipfilet nu een gesnipperd ui-tje, geperste knoflook, paprika en champignons toe. Laat een paar minuut goed bakken en doe de tomatenpuree, paprikapoeder, cayennepeper en wodka erdoorheen. Als dit allemaal goed is doorgeroerd kan de crème fraîche/room erdoorheen. Laat inkoken tot een saus van gewenste dikte. Voeg vervolgens de kip weer toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveer bijvoorbeeld met rijst en sperziebonen. Probeer het ook eens pasta, ook heerlijk!
Heb je dit recept, Kip Stroganoff, geprobeerd? Laat me hieronder weten wat je ervan vond of wat jij anders hebt gedaan!