Pad thai noedels (mijn manier)

Geschreven op: 31 december, 2010 door

Ingrediënten

  • 250 gr noedels
  • 4 eetl arachide olie
  • 4 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 200 gr varkenshaas (in blokjes)
  • 250 gr rivierkreeftjes
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 100 gr taugé
  • 2 bosuitjes (in dunne plakjes)
  • 1 eetl gedroogde chilivlokken
  • Handje Pinda’s

Bereidingswijze

Bereid de noedel volgens de aanwijzing op de verpakking laat ze goed uitlekken en zet ze weg. Verhit de olie in een wok. Bak de knoflook 30 sec op hoog vuur. Voeg het varkensvlees toe en roebak 2-3 min tot het bruin is. Schep vervolgens de rivierkreeftjes erdoor.

Maak een mengsel van 2 eetl bruine basterdsuiker, 6 eetl vissaus, 3 eetl tomatenketchup, en 1 eetl limoensap.

Voeg het mengsel toe en roerbal alles nog zo’n 30 seconden. Doe hierna de eieren erdoor en roerbak tot deze licht gestold zijn. Schep vervolgens de noedels en als laatste de taugé erdoorheen. Roerbak dit voor nog 30 seconden.

Serveer op een schaal en strooi de chilivlokken en bosuitjes erover. Vijzel een handje pinda’s tot kleine stukjes en serveer dit naast het gerecht om over de Pad Thai te strooien.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *