Pad thai noedels (mijn manier)

Ingrediënten
- 250 gr noedels
- 4 eetl arachide olie
- 4 tenen knoflook (fijn gesneden)
- 200 gr varkenshaas (in blokjes)
- 250 gr rivierkreeftjes
- 2 eieren (losgeklopt)
- 100 gr taugé
- 2 bosuitjes (in dunne plakjes)
- 1 eetl gedroogde chilivlokken
- Handje Pinda’s
Bereidingswijze
Bereid de noedel volgens de aanwijzing op de verpakking laat ze goed uitlekken en zet ze weg. Verhit de olie in een wok. Bak de knoflook 30 sec op hoog vuur. Voeg het varkensvlees toe en roebak 2-3 min tot het bruin is. Schep vervolgens de rivierkreeftjes erdoor.
Maak een mengsel van 2 eetl bruine basterdsuiker, 6 eetl vissaus, 3 eetl tomatenketchup, en 1 eetl limoensap.
Voeg het mengsel toe en roerbal alles nog zo’n 30 seconden. Doe hierna de eieren erdoor en roerbak tot deze licht gestold zijn. Schep vervolgens de noedels en als laatste de taugé erdoorheen. Roerbak dit voor nog 30 seconden.
Serveer op een schaal en strooi de chilivlokken en bosuitjes erover. Vijzel een handje pinda’s tot kleine stukjes en serveer dit naast het gerecht om over de Pad Thai te strooien.
2 reacties
bah met tomatenketchup heb dat nog nooit in ne pad thai gezien hoor
Ha Mike,
Zeg nooit nooit! dit is dus de eerste keer.
Het is ook op MIJN manier gemaakt!
En als je het niet probeert! kan je ook geen bah zeggen.
Groetjes Jolanda.