Panvol wijnkip in rijst

Geschreven op: 14 februari, 2013 door

Achtergrond

Dit gerecht is geboren uit noodzaak. Tijdens mijn reizen in Zuid Amerika kwam ik erachter dat keukengerei in een hostel vaak schaars is. Een diepe pan is daarentegen vaak nog wel te vinden. Om toch lekker en compleet te eten (vlees, groenten, koolhydraten en smaak) heb ik en mijn reispartner toen het volgende recept bedacht. Hoewel geboren uit noodzaak is het een recept dat ik nu thuis nog graag maak.

Ingrediënten

  • 1 kilo kippenpoten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 chilipeper
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 1 gele paprika
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 fles wijn (liefst Chileens)
  • 2 mokken rijst
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Bak een kip aan in een diepe pan met een dikke bodem. Als deze mooi bruin is gooi er dan de knoflook, chilipeper, grove stukken ui en gesneden wortel bij en laat even aanfruiten.
Als alles begint aan te bakken blus dan af met de fles wijn (-2 glazen voor directe consumptie) en een halve liter water met daarin het bouillon blokje. Roer het even door en laat koken tot de kip gaar is.
Als de kip gaar is voeg de grove stukken paprika toe en de twee mokken rijst. Op dit punt is aandacht nodig, want u moet zorgen dat de rijst niet al het vocht opzuigt. Als het nodig kunt u er kokend water uit de waterkoker bij toevoegen tot de rijst gaar is, zodat het gerecht nog vochtig is wanneer het opgediend wordt.
Maak op smaak met zout en peper. Dit gerecht is ideaal en kan in één pan worden gemaakt, een groot voordeel in het hostel.

Deel dit recept:

Recept van

Is voor zijn studie en zijn plezier vaak in het buitenland te vinden. Hij heeft hierdoor kennis gemaakt met veel exotische keukens. Dit is dan ook in zijn recepten terug te zien!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.