Peking noedels

Heb je nog wat Peking eend over van de avond ervoor? Dit roerbakgerecht is smakelijk, maar ook makkelijk! Binnen 15 minuutjes staat het op tafel!
Recept: Peking Noedels
Ingrediƫnten
- Peking eend
- grote ui
- 250 gram sperzieboontjes
- halve krop Chinese kool
- 2 teentjes knoflook
- 2cm gember
- chilipeper
- el hoisinsaus
- el sesamolie
- el rijstwijn
- el sojasaus
- beetje maizena
- honing
- 2 el water
- udon noedels
Bereidingswijze
Als eerste is het tijd voor de mise en place. Het gerecht is namelijk zo klaar, als je in de tussentijd nog moet snijden wordt alles te gaar.
Snij de peking eens in repen van 1 cm dik. Snipper de ui. Rasp de knoflook en de gember. Snijd de chili in stukjes. Ontdoe de boontjes van de steeltjes en snij in drieƫn. Was de Chinese kool en snij in lange repen.
Meng de sesamolie, rijstwijn, sojasaus, honing, water en maizena in een kom door elkaar met vork.
Zet nu je wok op vol vermogen op het gas en voeg een scheut olie toe. Als de pan warm is kan de eend erin. Voeg na een minuut de ui, knoflook, gember en chilipeper toe. Roer dit goed door en na nog een minuut kunnen de Chinese kool en boontjes erbij. Wok dit nog drie minuten en voeg de saus toe en vervolgens de udon noedels. Warm alles nog goed door en serveer met een paar gebakken uitjes.

2 reacties
Leuk recept. Bedoel je trouwens een half blaadje chinese kool of echt een halve krop chinese kool?
Een halve krop inderdaad (aangepast). Want meer veggies, meer beter! š