Peking noedels

Geschreven op: 19 juni, 2017 door

Heb je nog wat Peking eend over van de avond ervoor? Dit roerbakgerecht is smakelijk, maar ook makkelijk! Binnen 15 minuutjes staat het op tafel!

Recept: Peking Noedels

Ingrediënten

  • Peking eend
  • grote ui
  • 250 gram sperzieboontjes
  • halve krop Chinese kool
  • 2 teentjes knoflook
  • 2cm gember
  • chilipeper
  • el hoisinsaus
  • el sesamolie
  • 2 el rijstwijn
  • 2 el sojasaus
  • beetje maizena
  • honing
  • 2 el water
  • udon noedels

Bereidingswijze

Als eerste is het tijd voor de mise en place. Het gerecht is namelijk zo klaar, als je in de tussentijd nog moet snijden wordt alles te gaar.

Snijdt de peking eens in repen van 1 cm dik. Snipper de ui. Rasp de knoflook en de gember. Snijdt de chili in stukjes. Ontdoe de boontjes van de steeltjes en snijdt in drieën. Was de Chinese kool en snijdt in lange repen.

Meng de sesamolie, rijstwijn, sojasaus, honing, water en maizena in een kom door elkaar met vork.

Zet nu je wok op vol vermogen op het gas en voeg een scheut olie toe. Als de pan warm is kan de eend erin. Voeg na een minuut de u, knoflook, gember en chilipeper toe. Roer dit goed door en na nog een minuut kunnen de Chinese kool en boontjes erbij. Wok dit nog drie minuten en voeg de saus toe en vervolgens de udon noedels. Warm alles nog goed door en serveer met een paar gebakken uitjes.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Peking noedels
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby’s naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *