Pittige Kip met Knapperige Taugé

Ingrediënten
- 400 gr kipfilet
- 3 uien
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 kopje drinkbouillon
- 2 el azijn
- 9 el ketjap
- 4 el ketchup
- 6 el bruine basterd suiker
- 1 el sambal
- 4 el pindakaas
- 300 gr taugé
Bereidingswijze
Kipfilet in blokjes snijden en in olie bakken, uit de pan nemen in bakvet ui fruiten en knoflook erover persen. Drinkbouillon toevoegen azijn, ketchup en ketjap, sambal en bruine suiker erbij doen goed doorroeren dan de pindakaas erbij en roer dit tot een saus.Voeg de kip eraantoe en warm alles goed door. Tenslotte de taugé en warm deze kort mee zodat de taugé knapperig blijft.
Lekker met gekookte rijst, atjar en kroepoek.
4 reacties
ik had nog een halve paprika, in stukjes erdoor gaat prima. Heel lekker maak ik zeker nog een keer
Makkelijk en snel
Kan makkelijk met paprika alleen ben ik daar zelf niet zo,n liefhebber van.Maar erg leuk dat je gereageerd heb vind het altijd leuk om te lezen.
Jolanda
Als je de kip vervangt door mais en een handje cashewnoten is het gerecht nog steeds erg lekker én vegetarisch
Hallo Elsbeth,
Zeker weten, want cashewnoten zijn zo wie zo lekker in dit gerecht.Dank je wel voor je reactie!
Groetjes Jolanda.