Pittige Kip met Knapperige Taugé

Geschreven op: 29 november, 2007 door
pittige kip met knapperige tauge

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • 3 uien
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kopje drinkbouillon
  • 2 el azijn
  • 9 el ketjap
  • 4 el ketchup
  • 6 el bruine basterd suiker
  • 1 el sambal
  • 4 el pindakaas
  • 300 gr taugé

Bereidingswijze

Kipfilet in blokjes snijden en in olie bakken, uit de pan nemen in bakvet ui fruiten en knoflook erover persen. Drinkbouillon toevoegen azijn, ketchup en ketjap, sambal en bruine suiker erbij doen goed doorroeren dan de pindakaas erbij en roer dit tot een saus.Voeg de kip eraantoe en warm alles goed door. Tenslotte de taugé en warm deze kort mee zodat de taugé knapperig blijft.

Lekker met gekookte rijst, atjar en kroepoek.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda’s recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *