Rode linzen curry
Deze rode linzen curry vult als een malle en is ook nog eens gezond. Er zit geen dierlijk product in, dus je kan je vegan vrienden en vriendinnen ook gelukkig maken. (of jezelf) Lekker met rijst of naanbrood.
Recept: Rode linzen curry
Ingrediƫnten
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 3 Ā cm gember
- rode chilipeper
- el garam masala
- tl komijnzaad
- tl mosterdzaad
- 250 gram rode linzen
- 4 wortels
- blikje gesneden tomaten
- 400ml kokosmelk
- peper en zout
- limoen
- verse koriander
Bereidingswijze
Snipper de uien en fruit vijf minuten in een pan met dikke bodem in een klein laagje olijfolie. Voeg vervolgens de uitknepen knoflook, geraspte gember en de fijngesneden chilipeper toe. Bak nog 2 minuten mee en dan is het tijd voor de kruiden. Doe de garam masala, komijnzaad en mosterdzaad in de pan en bak nog een minuutje mee terwijl je goed aan het roeren bent.
Spoel de linzen af in een vergiet onder stromend water voor een halve minuut. Schil de wortels en snijdt in dunne ringetjes. Voeg de linzen en wortels nu toe aan de pan, meng alles goed door en bak nog even mee. Voeg hetĀ blikje tomatenblokjes toe en 400ml water. Breng aan de kook en zet het vuur daarna zacht. Laat een kwartier staan.
Na een kwartier kan de kokosmelk erbij en laat nog tien minuten pruttelen. Maak vervolgens op smaak met limoen, peper en zout. Serveer met een beetje verse koriander