Wentelteefjes
Trek in een goed ontbijtje, maar alleen nog maar oud brood? Wentelteefjes zijn hier perfect gerecht voor. Eigenlijk hoort het met wit brood, maar bruin werkt ook perfect en is misschien nog wel lekkerder! De suiker karameliseert tijdens het bakken en trekt vervolgens door het knapperige brood heen.
Wentelteefjes doen me op de een of andere manier altijd nostalgisch aanvoelen. Wij aten dit vroeger, meestal ’s winters, als we geen haast hadden om de deur uit te gaan. Op zulke regenachtige zater of zondagen vulde de geur van kaneel het hele huis. Het was bij ons meestal geen ontbijt, maar gewoon lekker als lunch. Niet heel gezond, maar het was wel altijd smullen!
Recept: Wentelteefjes
Ingrediƫnten
- 2 eieren
- 150 ml melk
- el bruine basterd suiker
- el kaneel
- 4 boterhammen
- boter
Bereidingswijze
Klop de melk met het ei, de kaneel en de bruine basterdsuiker goed door elkaar.
Doop de boterhammen voordat je ze gaat bakken in het mengsel en dompel goed onder.
Verwarm in een koekenpan op middelhoog vuur een klontje boter. Zodra deze gesmolten is kunnen de wentelteefjes erbij. Bak aan beide kanten goudbruin.
Serveer met een beetje poedersuiker, jam, of een beetje roomboter.