Aioli

Geschreven op: 28 november, 2007 door

Ingrediƫnten

  • 2 tenen knoflook gepeld
  • Halve theel grof zeezout
  • 2 eidooiers
  • Flinke theel dijonmosterd
  • Citroensap naar smaak
  • 1,5 dl zonnebloemolie
  • 1,5 dl extra vergine olijfolie

Ingrediƫnten

Wrijf in een vijzel de knoflook en het zout fijn. Klop de eidooiers los met de mosterd en 1 eetl citroensap .Voeg druppels gewijs olie toe en blijf kloppen tot de mayonaise bindt. Wanneer een derde van de olie is toegevoegd, kan de rest er wat vlotter bij. Maak op smaak met citroensap,zout en peper.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.