Teriyakisaus

Geschreven op: 28 september, 2008 door

Ingredi├źnten

  • 1 klein uitje geraspt
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 duimpje gember geraspt
  • 2 eetl bruine suiker
  • 4 eetl ketjap
  • 4 eetl rijstwijn ( of sherry)
  • Kopje kippenbouillon
  • 1 eetl maizena

Bereidingswijze

Fruit het uitje licht aan met de knoflook en de gember.
Voeg suiker, ketjap en rijstwijn toe en laat even mee pruttelen.
Doe nu de bouillon er bij en maak het aan met een beetje maizena.
Deze saus is erg lekker bij gegrilde zalm of kip.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *