Geroosterde paprika pesto
Deze pesto van geroosterde paprika is makkelijk zelf te maken en smaakt heerlijk. Erg goed om mee te dippen of lekker door een bijvoorbeeld een pasta. Ook erg leuk om als cadeau te geven! Kan na bereiding ongeveer een week in de koelkast bewaard blijven. Mocht je nog wat over hebben, probeer dan ook deze pasta!
Recept: Geroosterde paprika pesto
Ingrediƫnten
- 2 rode punt paprika’s
- handje tijm
- hand basilicum
- 4 el pijnboompitten
- teentje knoflook
- extra vergine olijfolie
- witte wijnazijn
- tl cayennepepper
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snijdt in stukken. Leg de paprika in een ovenschaal en besprenkel met olie, peper en zout en een handje tijm. Zet nu in de oven voor ongeveer 20 minuten totdat deze goed bruin geblakerd zijn.
Rooster de pijnboompitten in een pannetje zonder olie op middelhoog vuur totdat ze bruin zijn.
Haal de paprika uit de oven en doe in een keukenmachine. Voeg alle overige ingrediƫnten toe, behalve de olijfolie. Zet nu de keukenmachine op de laagste stand en voeg olijfolie toe totdat het een glad mengsel is. Maak op smaak met peper en zout.