Mosterd zelf maken

Geschreven op: 25 juli, 2020 door
homemade mosterd

Mosterd zelf maken is helemaal niet moeilijk. Het enige dat je nodig hebt is een beetje geduld. De mosterdzaadjes moeten namelijk eerst in azijn weken. Het beste is om hier een smaakvolle azijn voor te gebruiken zoals witte wijnazijn of appelazijn. Verder is dit recept redelijk basis, maar probeer er vooral uit wat je leuk vind. Vervang de wijn door bijvoorbeeld bier en je krijgt weer een hele andere smaak!

Ik vind het zelf lekker om er een beetje vocht van een oude fermentatie bij te doen. Op die manier komt het fermentatieproces weer op gang en wordt de smaak nog complexer. Totaal niet nodig, wel leuk.

Recept: Mosterd

Ingrediƫnten:

  • 100 gram mosterdzaad (mengsel van gele en zwarte)
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl zout
  • El honing
  • 1/3 cup azijn (Witte wijnazijn of appelazijn)
  • 1/3 cup wijn (of water)
  • 2 el zuurkoolsap (optioneel)

Bereidingswijze:

Maak een mix van de mosterdzaden. De gele zijn iets zachter, en de zwarte wat scherper. Doe vervolgens alle ingrediƫnten in een schaal en roer door. Dek af en laat een dag of twee op het aanrecht staan.

Doe het mengsel in een blender en maal tot je gewenste consistentie. Als het te dik is kan je een paar eetlepels water toevoegen.

Bewaar minimaal 2 weken in de koelkast voordat je het gaat eten. Dan wordt de smaak een stuk milder en gebalanceerd. De mosterd kan doordat er zoveel azijn in zit lang bewaard worden.

Mosterd zelfgemaakt
Mosterd zelfgemaakt
Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Mosterd zelf maken - Recept Culijo šŸ„•
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.