Tsatziki
Deze Griekse tzatziki is makkelijk zelf te maken en smaakt net alsof je op terug op vakantie bent!
Recept: Tzatziki
Ingrediƫnten
- 300 gram dikke yoghurt
- grote komkommer
- el platte peterselie
- el dille
- el munt
- 2 el witte azijn
- 2 el olijfolie
- peper (flink wat!)
- 2 teentjes knoflook
Bereidingswijze
Komkommer is de basis van dit recept, alleen wil je niet dat het te nat wordt. Vandaar dat we er zoveel mogelijk smaak uit willen hebben en zo min mogelijk vocht. Schil als eerste de komkommer. Rasp vervolgens de rest en knijp dit zo goed mogelijk uit. (Ik gebruik zelf een schone handdoek en wring het dan uit)
Doe de yoghurt, komkommer, fijngesneden peterselie, fijngesneden dille in een kom en schep voorzichtig door elkaar.
Scherp eerst de azijn, olie, peper en zout erdoorheen. Breng nu verder op smaak met de knoflook. Let erop dat de smaak van de knoflook sterker kan worden in de koelkast. Dus liever eerder te weinig, dan teveel!
Samenvatting:
Recept naam:
Tsatziki
Auteur
Rik
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
1 Review(s) Based on
1 reactie