Aspergesoep met ham

Geschreven op: 3 mei, 2009 door
aspergesoep recept asperges

Het is weer Aspergetijd en daar moet je nu volop van genieten.

Hier een redelijk snel recept voor een smakelijke asperge soep. Deze is zo snel omdat dat je het kookvocht van de asperges kunt gebruiken die je eerder in de week gegeten hebt.

Ingrediƫnten

  • 50 gr roomboter
  • 50 gr bloem
  • 800 ml kookvocht (van schillen en asperges)
  • 200 ml kookroom
  • 1 klein blikje asperges (in stukjes)
  • 4 plakjes ham (in reepjes)
  • 2 thl (drink) bouillonpoeder
  • Peper en Zout
  • Worchestersause

Bereidingswijze

Laat de boter smelten maar niet bruin worden, voeg de bloem toe en laat even garen.
Doe het kookvocht van de asperges hierbij , zelf gebruik ik altijd het kookvocht van de dag ervoor als we asperges gegeten hebben. Ook vind ik het een voordeel dat het kookvocht dan koud is en dat je dan zeker geen klontjes krijgt.
Warm het geheel op en voeg, kookroom, bouillonpoeder, ham en asperges toe.
Maak op smaak met peper en zout en een paar druppels worchestersause.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.