Aspergesoep met ham
Het is weer Aspergetijd en daar moet je nu volop van genieten.
Hier een redelijk snel recept voor een smakelijke asperge soep. Deze is zo snel omdat dat je het kookvocht van de asperges kunt gebruiken die je eerder in de week gegeten hebt.
Ingrediƫnten
- 50 gr roomboter
- 50 gr bloem
- 800 ml kookvocht (van schillen en asperges)
- 200 ml kookroom
- 1 klein blikje asperges (in stukjes)
- 4 plakjes ham (in reepjes)
- 2 thl (drink) bouillonpoeder
- Peper en Zout
- Worchestersause
Bereidingswijze
Laat de boter smelten maar niet bruin worden, voeg de bloem toe en laat even garen.
Doe het kookvocht van de asperges hierbij , zelf gebruik ik altijd het kookvocht van de dag ervoor als we asperges gegeten hebben. Ook vind ik het een voordeel dat het kookvocht dan koud is en dat je dan zeker geen klontjes krijgt.
Warm het geheel op en voeg, kookroom, bouillonpoeder, ham en asperges toe.
Maak op smaak met peper en zout en een paar druppels worchestersause.