Bloemkoolsoep

Geschreven op: 3 april, 2017 door

Wat gaat er in?

  • ui
  • 3 teentjes knoflook
  • stengel citroengras
  • 2cm gember
  • chilipeper
  • theelepel kurkuma
  • 2 limoenblaadjes
  • eetlepel kerrie
  • theelepel koriander
  • limoen
  • bloemkool
  • 2 kleine wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 liter bouillon
  • blikje kokosmelk

Hoe maken we het?

1) Zet een grote soeppan op het vuur met een beetje olie. Fruit hierin de ui, knoflook, gember en in reepjes gesneden chilipeper in aan. Van de citroengras kan je het witte gedeelte in stukjes snijden. Het groene gedeelte kan je kneuzen en ook erbij toevoegen. Voeg vervolgens de kerrie, koriander, kurkuma en limoenblaadjes aan toe.

2) Maak de bloemkool schoon en bak deze even mee met het prutje. Doe vervolgens ook de in stukken gesneden wortel en bleekselderij erbij. Als dit aangebakken is, doe je er een liter bouillon bij. Breng het aan de kook en zet het vuur lager. Na ongeveer 20 minuutjes zal de bloemkool gaar zijn.

3) Als de bloemkool gaar is, haal je de pan van het vuur. Vis het groene gedeelte citroengras eruit. Pak je blender en maal het totdat er een mooi glad mengsel ontstaat. Zet de pan weer op het vuur en voeg nu de kokosmelk toe. Roer nog even goed door en maak op smaak met peper, zout en het sap van een limoen.

4) Serveer in een mooie soepkom met geraspte kokos en een beetje Griekse yoghurt.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Bloemkoolsoep
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *