Tomatensoep met linzen

Geschreven op: 7 juli, 2017 door
Tomatensoep met linzen - 2

Deze soep heeft zijn oorsprong uit India. Het is een heerlijk voedzame bouillonsoep en wordt vaak gegeten als lunch- of voorgerecht.

Recept: Tomatensoep met linzen

Ingrediënten

  • kilo tomaten
  • 100 gram rode linzen
  • 500ml kippenbouillon
  • el korianderzaad
  • 1/2 tl kurkuma
  • chilipeper
  • ui
  • 3 cm gember
  • verse koriander
  • 10-15 verse kerrieblaadjes

Bereidingswijze

Snijdt de tomaten in stukjes, snipper de ui, en rasp de gember. Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Zet het deksel schuin op de pan, draai het vuur lager en laat zachtjes een uur pruttelen.

Giet de soep door een zeef en druk de inhoud van de zeef met een houten lepel goed uit. Verwarm de soep voor het serveren en maak op smaak met peper en zout.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Tomatensoep met linzen
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *