Tomatensoep met linzen
Deze soep heeft zijn oorsprong uit India. Het is een heerlijk voedzame bouillonsoep en wordt vaak gegeten als lunch- of voorgerecht.
Recept:Ā Tomatensoep met linzen
Ingrediƫnten
- kilo tomaten
- 100 gram rode linzen
- 500ml kippenbouillon
- el korianderzaad
- 1/2 tl kurkuma
- chilipeper
- ui
- 3 cm gember
- verse koriander
- 10-15 verse kerrieblaadjes
Bereidingswijze
Snijdt de tomaten in stukjes, snipper de ui, en rasp de gember. Doe alle ingrediƫnten in een pan en breng aan de kook. Zet het deksel schuin op de pan, draai het vuur lager en laat zachtjes een uur pruttelen.
Giet de soep door een zeef en druk de inhoud van de zeef met een houten lepel goed uit. Verwarm de soep voor het serveren en maak op smaak met peper en zout.
Samenvatting:
Recept naam:
Tomatensoep met linzen
Auteur
Rik
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal: