Venkelsoep met wortel
Deze soep is echt lente in een kommetje. Lekker fris door de venkel en van de kleur word ik meteen blij. De venkelsoep met wortel is ook nog gezond én staat zo op tafel. Gewoon maken dus. Lentegevoel gegarandeerd!
Recept: Venkelsoep met wortel
Ingrediënten
- 2 kleine of 1 grote venkelknol
- 4 wortels
- 2 aardappelen
- ui
- liter groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
Bereidingswijze
Snijdt het kontje en de bovenkant van de venkel. Daarna kun je de venkel in dunne ringen snijden. De aardappelen en geschrapte wortels mogen in kleine stukjes. Zet een grote soeppan op het vuur en voeg het gesnipperde uitje toe. Als de ui zacht en een beetje glazig begint te worden, kun je de groenten in de pan gooien. Bak deze een minuut mee en voeg dan de bouillon toe. Laat de soep een kwartier op laag vuur doorkoken. Prik voor de zekerheid even in de wortel of een stukje aardappel om te checken of alles gaar is. Haal de pan van het vuur en tover je staafmixer tevoorschijn. Echt even lekker door pureren, dan wordt de soep heerlijk romig. Voeg als laatste de kokosmelk toe en roer goed door. Mocht je niet van kokosmelk houden, dan kun je dit makkelijk vervangen door kookroom of slagroom.