Advokaattaart

Geschreven op: 13 april, 2008 door

Ingrediƫnten

  • 125 gr roomboter (zacht)
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 300 ml advokaat
  • 1 pak lange vingers
  • 250 ml slagroom
  • Scheutje rum
  • 5 blaadjes gelatine
  • 2 thl witte basterdsuiker

Bereidingswijze

Klop de boter met de suiker en vanillesuiker tot het romig is. Splits de eieren en klop de dooiers een voor een door de boter met suiker. Doe dan de advokaat hierdoor. Week de gelatine ongeveer 3 min in koud water en knijp deze uit en verwarm dit met een paar eetl heet water. Voorzichtig door de massa kloppen. De eiwitten met 1 thl suiker stijf kloppen en daarna met een metalen lepel door de massa roeren.

Klop de slagroom stijf met 2 thl basterd suiker en roer deze ook door de massa. Bedek de bodem van een springvorm met de lange vingers en besprenkel deze met rum. Giet de massa in de springvorm en laat dit een paar uur opstijven in de koelkast.Snijd voorzichtig de randen los en versier de taart met slagroom en geraspte chocolade.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

1 reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.