Suikermoppen
Ingrediënten
- 80 gr bloem
- 80 gr zelfrijzend bakmeel
- 120 gr boter
- 80 gr suiker
- 1 ½ gr zout
- geraspte citroenschil (1/2 eetl )
- 25 gr suiker
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.
De bloem, boter, de 80 gr suiker, het zout en de geraspte citroenschil in een kom doen. De boter met 2 messen in kleine stukjes snijden en de massa met koele hand tot een samenhangende bal kneden. Van het deeg een rol draaien en en deze door de 25 gr suiker rollen. Even een kwartiertje in de koelkast oplaten stijven en daarna in vrij dikke plakken snijden. Zet het bakblik in een warme oven (170 gr) en bak ze in ongeveer 20 min gaar en heel licht bruin. Haal de koekjes van het bakblik leg ze plat neer en laat ze afkoelen.
Samenvatting:
Recept naam:
Suikermoppen
Auteur
Jolanda
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
2 Review(s) Based on
2 reacties
O, fijn! Ben dol op suikermoppen, nooit zelf gemaakt, mara ik ga het eens proberen!
Dank je wel!
Ha Barbara
Dank je wel voor je reactie altijd leuk om te krijgen.
Ga snel een keer bij jou kijken.
Jolanda