Appeltaart met spijs, noten en honing

Geschreven op: 10 juni, 2008 door

Ingrediƫnten

  • 1 kilo appels
  • 100 gr rauwe noten
  • 3 eetl honing
  • 1 thl kaneelpoeder
  • Citroensap
  • 250 gr spijs
  • Ā½ ei
  • 320 gr bloem
  • 240 gr boter (in stukjes)
  • 160 gr basterdsuiker
  • 1 ei
  • 2 gr zout

Bereidingswijze

Schil de appels en snijd ze in partjes, bedruppel met citroensap. Doe de noten , honig en kaneel erdoor en zet even weg.
Verwarm de oven voor op 175 gr.
Maak het deeg door de bloem, basterdsuiker, boter, zout en het ei met koele handen door elkaar te kneden. Beboter de bakvorm en bestuif deze met bloem.
Doe 2/3 van het deeg in de vorm en druk dit goed aan.Laat de kanten omhoog staan.
Maak de spijs aan met het halve ei en verdeel dit over de bodem.
Doe hierop het appelmengsel en maak van de rest van het deeg rolletjes en leg deze kruiselings over de appeltaart.
Bak de taart in ongeveer 45 min gaar en goudbruin.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Commententaren zijn gesloten.