Gekarameliseerde ananas met griekse yoghurt en honingsaus

Geschreven op: 29 november, 2007 door

Ingredienten

  • 1 ananas
  • 20 gr boter
  • 1 eetl suiker
  • 2 eetl honing
  • Griekse yoghurt

Bereidingswijze

Snijd 4 schijven van de ananas en verwijder de schil. Haal met een appelboor of een scherp mes de harde kern uit het midden van elke plak. Verhit de boter in eenkoekenpan, leg de ananas erin en strooi de suiker erover. Bak de ananas op halfhoog vuur in 4-5 min. goudbruin.Keer de plakken halverwege. Verdeel de ananas over 4 bordjes en houd warm in een oven van 100 gr.Schenk 1 dl water in een pannetje en voeg de honing toe. Laat op hoog vuur de honing oplossen en inkoken tot een sausje. Schep de yoghurt op de ananas en schenk de honingsaus erover.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

1 reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.