Gekarameliseerde ananas met griekse yoghurt en honingsaus

Ingredienten
- 1 ananas
- 20 gr boter
- 1 eetl suiker
- 2 eetl honing
- Griekse yoghurt
Bereidingswijze
Snijd 4 schijven van de ananas en verwijder de schil. Haal met een appelboor of een scherp mes de harde kern uit het midden van elke plak. Verhit de boter in eenkoekenpan, leg de ananas erin en strooi de suiker erover. Bak de ananas op halfhoog vuur in 4-5 min. goudbruin.Keer de plakken halverwege. Verdeel de ananas over 4 bordjes en houd warm in een oven van 100 gr.Schenk 1 dl water in een pannetje en voeg de honing toe. Laat op hoog vuur de honing oplossen en inkoken tot een sausje. Schep de yoghurt op de ananas en schenk de honingsaus erover.
1 reactie
Lekker recept. wellicht ook lekker met kokosijs en malibu?
Bedankt