Zachte chocolade pudding

Geschreven op: 23 september, 2007 door

Ingrediënten

  • 125 gr pure chocolade (70%)
  • 125 gr ongezouten boter
  • 2 eieren en 2 eidooiers
  • 4 eetl fijne suiker
  • 2 theel bloem

Bereidingswijze

Zet een schaal op een pan kokend water (de schaal mag het water niet raken ) en laat boter en chocolade zachtjes smelten.Doe de eieren en dooiers in een schaal met de 4 eetl fijne suiker en klop dit dik en luchtig. Roer voorzichtig de chocolade met boter om en leg de opgeklopte eieren er bovenop doe de bloem in een theezeefje en stuif dit bovenop de eieren.Draai voorzichtig de kom in het rond en spatel alles door elkaar.Doe 6 souffle bakjes invetten met boter en bestuif deze met bloem,vul ze met het beslag en bak ze in 9 min in een voorverwarmde oven op 220 gr. Lekker met een bolletje ijs erbij of met slagroom.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.