Chocolade Mousse

Geschreven op: 29 november, 2007 door
Chocolade mousse

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 2 eidooiers
  • 2 eiwitten
  • 50 gr suiker
  • 50 ml melk
  • 250ml slagroom

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain marie. Klop de eidooiers en de helft van de suiker schuimig. Verwarm de melk, voeg bij de gesmolten chocolade en roer om. Haal vervolgens van het gas en meng de chocolade met het eidooiermengsel.

Klop de room zodat deze dik maar vloeibaar is en spatel deze bij de chocolade.

Klop de eiwitten op en voeg de overige suiker toe en spatel dit door de chocolade mousse.

Laat vervolgens opstijven in de koelkast.

Chocolade mousse

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Chocolade Mousse
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *