Eieren koken

Geschreven op: 15 maart, 2008 door
Ei koken

Uw eitje hard of zacht?

Wil je de kooktijd van je ei precies bepalen dan voeg je deze toe terwijl het water kookt

Je doet zoveel water in de pan dat het eitje onder ligt. Je kan met een eiprikker een gaatje in de stompe kant van het ei maken zo voorkom je dat het ei barst.

Kooktijd en resultaat

3 min Wit begint te stollen, dooier is nog steeds vloeibaar

4 min Wit is gestold, dooier is nog zacht

5 min Wit is hard, dooier begint vast te worden

6 min Wit is hard, dooier is alleen aan de buitenkant vast

8 min Wit is hard, dooier is ook binnenin vast

10 min Ei is hard genoeg om te snijden

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Eieren koken
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.