Aardappelen uit de oven

Geschreven op: 17 oktober, 2007 door
Aardappels uit de oven

Recept voor de lekkerste en makkelijkste aardappelen uit de oven met rozemarijn en tijm. Dat wordt smullen!

Recept: Aardappelen uit de oven

Ingrediënten

  • 1 kg (nieuwe) aardappelen
  • olijfolie
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ dl droge witte wijn
  • zeezout

Aardappels uit de oven gebakken

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 gr. Boen de aardappels goed schoon en snijd ze in vieren. Verdeel ze over een bakplaat en schenk er wat olijfolie over. Doe de paprikapoeder, tijm en rozemarijn erover en schep het geheel goed om. Laat de aardappeltjes in 20 tot 25 min gaar en goudbruin worden. Schakel de oven uit en schenk de wijn over de aardappeltjes. Laat nog 10 minuten in de oven staan. Bestrooi de aardappelen vlak voor het serveren met zeezout.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Aardappelen uit de oven
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.