Prei champignon oven schoteltje

Geschreven op: 29 november, 2007 door

Ingrediƫnten

  • 250 gr champignons
  • 1 preitje
  • 200 ml slagroom
  • 6 eieren
  • 75 gr cheddar of gruyere
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie (extra vergine)
  • Zout en peper
  • 6 souffleschaaltjes

Ingrediƫnten

Bak de champignons op hoog vuur met een teentje knoflook en laat ze even uitlekken. Het preitje doormidden snijden en wassen uitlaten lekken en kort opbakken en bij de champignons doen zout en peper er over het lekkerste is uit de pepermolen en dan nog het liefst 4 seizoenen peper. Verdeel de helft van de slagroom over de souffle schaaltjes,doe de prei en de champignons erbij en strooi de kaas eroverheen. Breek voorzichtig in ieder schaaltje een ei en doe de rest van de slagroom erover.Bak ze op een voorverwarmde bakplaat in de oven op 200gr in 15 tot 20 min.Druppel er een klein beetje extra vergine olijfolie over.Dit is een heerlijk lunch of brunch gerechtje.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.