Aardappelgratin II
Ingrediƫnten
- 50 gr geraspte gruyere
- 600 gr aardappelschijfjes (voorgekookt)
- 1 teentje knoflook
- 25 gr boter
- 125 ml slagroom
- 125 ml melk
- Vers gemalen peper
- Nootmuskaat
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 gr. Knoflook pellen en halveren. Ovenschaal eerst flink inwrijven met snijvlakken van de knoflook en daarna dik invetten met de helft van de boter. Slagroom en melk doorelkaar mengen en op smaak brengen met peper en nootmuskaat.Aardappelplakjes toevoegen en voorzichtig enkelemale omscheppen zodat alle plakjes met room zijn bedekt. Overdoen in ovenschaal en bestrooien met gruyere en rest van de boter in klontjes erover verdelen. Schaal op rooster midden in de oven in ongeveer een half uurtje gaar en goudbruin laten worden.