Aardappelgratin II

Geschreven op: 17 oktober, 2007 door

Ingrediƫnten

  • 50 gr geraspte gruyere
  • 600 gr aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gr boter
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml melk
  • Vers gemalen peper
  • Nootmuskaat

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 gr. Knoflook pellen en halveren. Ovenschaal eerst flink inwrijven met snijvlakken van de knoflook en daarna dik invetten met de helft van de boter. Slagroom en melk doorelkaar mengen en op smaak brengen met peper en nootmuskaat.Aardappelplakjes toevoegen en voorzichtig enkelemale omscheppen zodat alle plakjes met room zijn bedekt. Overdoen in ovenschaal en bestrooien met gruyere en rest van de boter in klontjes erover verdelen. Schaal op rooster midden in de oven in ongeveer een half uurtje gaar en goudbruin laten worden.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.