Aardappelgratin
Ingrediënten
- 600 gr aardappelschijfjes (voorgekookt)
- 200 ml slagroom
- 100 gr kruidenroomkaas
- 1 tl drinkbouillonpoeder
- ½ glas kokend water
- Peper uit de molen
- 1 teentje knoflook
- 25 gr boter
- 50 gr geraspte kaas
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 gr. Knoflook pellen en halveren.Ovenschaal eerst flink inwrijven met snijvlakken van knoflook en daarna dik invetten met de helft van de boter.Aardappelschijfjes in de schaal doen en drinkbouillonpoeder oplossen in het water. Over de aardappelschijfjes doen en dan de slagroom erbij gieten. Kruidenkaas er over verdelen en de rest van de boter.Bestrooien met geraspte kaas en midden in de oven op rooster in ongeveer een half uurtje gaar en goudbruin laten worden.
2 reacties
Was wel lekker,maar….
Maar…?