Aardappelgratin

Geschreven op: 17 oktober, 2007 door

Ingrediënten

  • 600 gr aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 200 ml slagroom
  • 100 gr kruidenroomkaas
  • 1 tl drinkbouillonpoeder
  • ½ glas kokend water
  • Peper uit de molen
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gr boter
  • 50 gr geraspte kaas

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 gr. Knoflook pellen en halveren.Ovenschaal eerst flink inwrijven met snijvlakken van knoflook en daarna dik invetten met de helft van de boter.Aardappelschijfjes in de schaal doen en drinkbouillonpoeder oplossen in het water. Over de aardappelschijfjes doen en dan de slagroom erbij gieten. Kruidenkaas er over verdelen en de rest van de boter.Bestrooien met geraspte kaas en midden in de oven op rooster in ongeveer een half uurtje gaar en goudbruin laten worden.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *