Atjar Ketimoen
Pittige Indonesische gerechten kunnen bijna niet zonder een tafelzuur (Atjar). Dit is een eenvoudige versie met komkommer, oorspronkelijk afkomstig van Java. Het is het lekkerste om deze minimaal 2 uur van te voren klaar te maken, zodat de smaakĀ goed kan intrekken.
Recept:Ā Atjar Ketimoen – Zoetzure komkommers en sjalot
Ingrediƫnten
- 2 komkommers
- 2 sjalotjes
- 2 el kokend water
- 2 el suiker
- 3 el witte wijnazijn
- peper &Ā zout
Bereidingswijze
Los de suiker op in het hete water. Voeg de rijstazijn toe en breng op smaak met peper en zout.
Ontdoe de komkommer van de zaadlijsten en snijdt het overgebleven vruchtvlees in boogjes. Snijdt de sjalotjes in dunne halve ringen. Meng de komkommer en sjalotjes door de azijndressing en laat het afgesloten intrekken voor minimaal 2 uur.
Samenvatting:
Recept naam:
Atjar Ketimoen - Zoetzure komkommers
Auteur
Rik
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
3 Review(s) Based on