Atjar Ketimoen

Geschreven op: 3 juni, 2017 door
Atjar Ketimoen Komkommers

Pittige Indonesische gerechten kunnen bijna niet zonder een tafelzuur (Atjar). Dit is een eenvoudige versie met komkommer, oorspronkelijk afkomstig van Java. Het is het lekkerste om deze minimaal 2 uur van te voren klaar te maken, zodat de smaak goed kan intrekken.

Recept: Atjar Ketimoen – Zoetzure komkommers en sjalot

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 2 sjalotjes
  • 2 el kokend water
  • 2 el suiker
  • 3 el witte wijnazijn
  • peper & zout

Bereidingswijze

Los de suiker op in het hete water. Voeg de rijstazijn toe en breng op smaak met peper en zout.

Ontdoe de komkommer van de zaadlijsten en snijdt het overgebleven vruchtvlees in boogjes. Snijdt de sjalotjes in dunne halve ringen. Meng de komkommer en sjalotjes door de azijndressing en laat het afgesloten intrekken voor minimaal 2 uur.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Atjar Ketimoen - Zoetzure komkommers
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.