Aubergine tomatenstoof
Bij het zien van de ingrediƫnten van dit gerecht denk je waarschijnlijk dat het niet veel soeps kan zijn en niet zo bijzonder is. Niks is minder waar! Deze aubergine tomatenstoof is oprecht heel lekker en smaakt goed als bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel.
Recept: Indonesische aubergine tomatenstoof
Ingrediƫnten
- ui
- grote chilipeper
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 2 aubergines
- 2 tomaten
- 2 el sojasaus
- el suiker
- tl korianderpoeder
- el citroensap
- 200 ml bouillon (kip of groenten)
Bereidingswijze
Was de aubergine en snijdt deze door de helft, nog een keer door de helft, en dan in plakjes. Snijdt de tomaten in blokjes.
Zet een wokpan op het vuur en fruit hierin een gesnipperd uitje samen met de geperste knoflook, geraspte gember en een fijngesneden chilipeper. Zet het gas nu hoger en voeg de aubergine toe. Wok dit een paar minuten goed door en voeg nu de tomaat en de overige ingrediĆ«nten toe. Laat op middelhoog vuur lekker pruttelen totdat het gaar genoeg is. Dit zal na zo’n 10 minuutjes ongeveer zijn.