Seroendeng

Dit strooisel smaakt erg lekker bij een Indische rijsttafel en maakt een rijsttafel nog net even iets bijzonderder! Ik vind het dusĀ zelf erg lekker met simpele gekookte witte rijst.
Je kunt best een beetje extra maken, want het is prima te bewaren. In een afgesloten potje blijft het zeker een paar maanden goed. Dit is ook de reden datĀ het recept vooral gedroogde kruiden gebruikt.
Recept: Seroendeng (Strooisel van kokos en Pinda’s)
Ingrediƫnten
- 2 el olie
- kleine ui
- teentje knoflook
- tl trassi
- tl komijnpoeder
- tl citroengras
- el sambal oelek
- 2 djeroek poeroet blaadjes (optioneel)
- el gula djawa
- el tamarindepasta
- 100 gr ongezouten pinda’s
- 200 gr kokosrasp
Bereidingswijze
Fruit in een pan met anti-aanbaklaag de ui en knoflook totdat deze glazig is. Voeg hierna de trassi, komijnpoeder, citroengras, sambal, djeroek poeroet blaadjes en gula djawa toe en roer goed door. Hierna kan de tamarinde erbij en bak totdat het droog is.
Voer daarna de kokosrasp toe en bak die onder voortdurend roeren op laag vuur totdat deze goedbruin is. Dit kan erg snel gaan, dus let goed op. Maak op smaak met een beetje zout.
Laat de seroendeng afkoelen op een plat bord en roer de pinda’s erdoorheen. Als het afgekoeld is kan je het bewaren in je favoriete potje of leuk op een schaaltje serveren.





