Seroendeng

Geschreven op: 25 januari, 2020 door
Seroendeng recept Indonesisch bijgerecht

Dit strooisel smaakt erg lekker bij een Indische rijsttafel en maakt een rijsttafel nog net even iets bijzonderder! Ik vind het dus zelf erg lekker met simpele gekookte witte rijst.

Je kunt best een beetje extra maken, want het is prima te bewaren. In een afgesloten potje blijft het zeker een paar maanden goed. Dit is ook de reden dat  het recept vooral gedroogde kruiden gebruikt.

Recept: Seroendeng (Strooisel van kokos en Pinda’s)

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • kleine ui
  • teentje knoflook
  • tl trassi
  • tl komijnpoeder
  • tl citroengras
  • el sambal oelek
  • 2 djeroek poeroet blaadjes (optioneel)
  • el gula djawa
  • el tamarindepasta
  • 100 gr ongezouten pinda’s
  • 200 gr kokosrasp

Bereidingswijze

Fruit in een pan met anti-aanbaklaag de ui en knoflook totdat deze glazig is. Voeg hierna de trassi, komijnpoeder, citroengras, sambal, djeroek poeroet blaadjes en gula djawa toe en roer goed door. Hierna kan de tamarinde erbij en bak totdat het droog is.

Voer daarna de kokosrasp toe en bak die onder voortdurend roeren op laag vuur totdat deze goedbruin is. Dit kan erg snel gaan, dus let goed op. Maak op smaak met een beetje zout.

Laat de seroendeng afkoelen op een plat bord en roer de pinda’s erdoorheen. Als het afgekoeld is kan je het bewaren in je favoriete potje of leuk op een schaaltje serveren.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Seroendeng
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.