Indonesische sajoer boontjes
Boontjes, lekker! Maar wat is toch die sajoer? Een sajoer is eigenlijk niks meer dan een nat groentegerecht uit de Indonesische keuken. Een sajoer bestaat altijd uit één of meerdere groentensorten, die worden bereid met uien en verschillende kruiden en water of bouillon. Dus boontjes in een prutje, klinkt top toch?!
Recept: Indonesische sajoer boontjes
Ingrediënten
- 500 gram sperzieboontjes
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2cm gember (Djahé)
- 2cm laos (Galangal wortel)
- 1 stengel citroengras (Sereh)
- 2 limoenblaadjes (djeroek poeroet)
- 1tl garnalenpasta (trassi)
- 1el palmsuiker (Gula djawa)
- 2el sambal
- 250ml bouillon
- 2el santen
Hoe maken we het?
Fruit een gesnipperd uitje samen met de uitgeperste knoflook tot het glazig is. Schil de gember en laos, kneus de citroengras en voeg dit allemaal toe aan het ui/knoflook mengsel. Doe de limoenblaadjes, garnalenpasta en palmsuiker erbij en laat nog 5 minuutjes staan op half hoog vuur. Zet het gas nu hoger en voeg de boontjes toe. Doe hier nu de sambal en bouillon bij, voeg na een tijdje de santen toe en laat pruttelen totdat de boontjes gaar genoeg zijn. Haal de citroengras en limoenblaadjes eruit voordat je het serveert. Lekker met rijst en rendang!