Zelfgemaakte pindasaus van pinda’s 

Geschreven op: 19 november, 2019 door
Zelfgemaakte pindasaus van pinda's

Deze Indonesische pindasaus kan je eenvoudig zelf maken en is helemaal niet zoveel extra werk als de pindasaus gemaakt met pindakaas. Doordat je deze van pinda’s maakt kan je helemaal zelf de textuur bepalen. Door eerst de pinda’s even te roosteren krijg je een extra lekkere smaak.

Deze saus is erg lekker voor over je saté, gado gado, patatjes, gehaktballetjes, bami, noedels, enfin… Je snapt het. Het is een gewoon een topsaus die overal lekker bij smaakt!

Recept: Zelfgemaakte pindasaus van pinda’s

Ingrediënten

  • 125 gr pinda’s
  • 2 teentjes knoflook
  • duimstuk gember
  • chilipeper
  • 100 ml kokosmelk
  • limoen
  • 2 el sojasaus
  • el palmsuiker (of bruine basterd)
  • el sambal
  • 1 el tamarindepasta
  • 2 blaadjes djeroek poeroet

Bereidingswijze

Bak als eerste de pinda’s goudbruin op middelhoog vuur in een beetje olie.

Hak de knoflook, gember en chili en doe dit samen met de pinda’s in een keukenmachine. Maal het totdat het een fijn mengsel is. Als je een gladde saus wil, maal deze dan iets langer.

Pinda's blenden

Doe de kokosmelk  en het pinda mengsel in een pannetje en warm voorzichtig op. Maak op smaak met het sap van een limoen, sojasaus, palmsuiker en de gekneusde djeroek poeroet blaadjes. Voeg naar smaak nog sambal en tamarindepasta toe.

Zo simpel is het!

Zelfgemaakte pindasaus van pinda's

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Zelfgemaakte pindasaus van pinda's 
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.