Zelfgemaakte pindasaus van pinda’sĀ
Deze Indonesische pindasaus kan je eenvoudig zelf maken en is helemaal niet zoveel extra werk als de pindasaus gemaakt met pindakaas. Doordat je deze van pinda’s maakt kan je helemaal zelf de textuur bepalen. Door eerst de pinda’s even te roosteren krijg je een extra lekkere smaak.
Deze saus is erg lekker voor over je satĆ©,Ā gado gado, patatjes, gehaktballetjes, bami, noedels, enfin… Je snapt het. Het is een gewoon een topsaus die overal lekker bij smaakt!
Recept: Zelfgemaakte pindasaus van pinda’s
Ingrediƫnten
- 125 gr pinda’s
- 2 teentjes knoflook
- duimstuk gember
- chilipeper
- 100 ml kokosmelk
- limoen
- 2 el sojasaus
- el palmsuiker (of bruine basterd)
- el sambal
- 1 el tamarindepasta
- 2 blaadjes djeroek poeroet
Bereidingswijze
Bak als eerste de pinda’s goudbruin op middelhoog vuur in een beetje olie.
Hak de knoflook, gember en chili en doe dit samen met de pinda’s in een keukenmachine. Maal het totdat het een fijn mengsel is. Als je een gladde saus wil, maal deze dan iets langer.
Doe de kokosmelkĀ en het pinda mengsel in een pannetje en warm voorzichtig op. Maak op smaak met het sap van een limoen, sojasaus, palmsuiker en de gekneusde djeroek poeroet blaadjes. Voeg naar smaak nog sambal en tamarindepasta toe.
Zo simpel is het!