Courgette pannenkoeken
Deze gezonden courgette pannenkoeken, ook wel courgette fritters genoemd, zijn leuk als snackje of bijgerecht. Met dit basisrecept kan je alle kanten op. Probeer bijvoorbeeld eens wortel of feta erdoorheen te doen en het wordt een hele andere pannenkoek, maar nog steeds even gezond!
Recept: Courgette pannenkoeken
Ingrediƫnten
- courgette
- 2 bosui
- 80 gr bloem
- verse tijm
- verse basilicum
- tl paprikapoeder
- peper en zout
- ei
Bereidingswijze
Rasp de courgette grof. Doe in een vergiet, strooi er wat zout over en laat uitlekken boven een kom voor ongeveer 20 minuten. Dit gaat het beste als je er wat zwaars op zet.
Snijdt de bosui en kruiden in kleine stukjes. Meng de bloem, ei, kruiden, bosui en uitgelekte courgette goed door elkaar, zodat er een beslag ontstaat. Laat 5 minuten rusten voordat je gaat bakken.
Zet een koekenpan met een beetje olie op en laat hem goed warm worden. Pak 1/8 van het deeg en maak hier een balletje van. Druk deze plat en leg in de pan. Bak aan beide kanten goudbruin. Laat hierna even uitlekken op een keukenpapiertje.