Kimchi pannenkoeken

Heb je toevallig nog kimchi over en weet je niet wat je ermee moet maken? Dan is dit het perfect gerecht. Deze knapperige Koreaanse kimchi pannenkoeken staan in een handomdraai op tafel. Heerlijk met een sausje van sojasaus en rijstazijn om in te dippen.
Recept: Kimchi Buchimgae (김치 부침개)
Ingrediënten
- 150 gr kimchi
- 75 gr meel
- 3 el kimchi vocht
- ei
- 2 lente-uien
- 2 el sojasaus
- 1/2 tl rode chilipeper
- 1 el rijstazijn
- tl lente-ui
Bereidingswijze
Doe het meel, het vocht van de kimchi en een ei in een grote kom. Snijdt de kimchi en een lente-ui fijn en voeg aan het deeg toe. Mix het tot het een romige licht oranje bal is. Laat het vervolgens staan voor ongeveer 10 minuutjes.
Zet een koekenpan met een beetje olie op middelhoog vuur. Bak de pannenkoeken aan allebei de kanten goudbruin (ongeveer twee minuten per kant). Afhankelijk of je kleine of grote pannenkoeken wil kan je de hoeveelheid aanpassen. Ik koos ervoor om één grote te doen en die in stukjes te snijden.
Doe de sojasaus samen met de rijstazijn in een kommetje. Voeg de fijngesneden chilipeper en lente-ui toe en meng nog even door.
Strooi voor het serveer nog wat geroosterde sesamzaadjes over de pannenkoeken.





