Croutons maken

Heb je nog wat oud brood over en wil je het niet weggooien? Tover dit dan binnen een handomdraai om tot heerlijke croutons. Lekker over salades, soep of als snackje!
Recept:Ā Croutons maken van oud brood
Ingrediƫnten
- oud brood
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pers je knoflook uit in een grote kom en doe de olijfolie en het zout erbij. Klopt dit goed door elkaar.
Snijd je oude brood in kleine blokjes en doe het knoflook-olijf mengsel. Hussel vervolgens goed door met je handen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de blokjes brood hierover. Zorg dat alles naast elkaar ligt en bak in ongeveer 10 minuutjes af totdat ze droog en goudbruin zijn. Je kan ze halverwege nog even omscheppen om er zeker van te zijn dat ze gelijkmatig bruin worden.
Laat de croutons afkoelen. Je kunt ze in een luchtdichte doos minstens een week bewaren.





