Croutons maken

Geschreven op: 23 februari, 2020 door
Croutons zelf maken in de oven

Heb je nog wat oud brood over en wil je het niet weggooien? Tover dit dan binnen een handomdraai om tot heerlijke croutons. Lekker over salades, soep of als snackje!

Recept: Croutons maken van oud brood

Ingrediënten

  • oud brood
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pers je knoflook uit in een grote kom en doe de olijfolie en het zout erbij. Klopt dit goed door elkaar.

Snijd je oude brood in kleine blokjes en doe het knoflook-olijf mengsel. Hussel vervolgens goed door met je handen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de blokjes brood hierover. Zorg dat alles naast elkaar ligt en bak in ongeveer 10 minuutjes af totdat ze droog en goudbruin zijn. Je kan ze halverwege nog even omscheppen om er zeker van te zijn dat ze gelijkmatig bruin worden.

Laat de croutons afkoelen. Je kunt ze in een luchtdichte doos minstens een week bewaren.

Croutons zelf maken in de oven

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Croutons maken van oud brood
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.