Schorseneren
Ingrediƫnten
- Kilo schorseneren
- 10 gr roomboter
- 1 eetl bouillonpoeder
- 1 citroen
- 1 ui
- 50 ml bouillon
- 250 ml creme fraiche
- Worchestersause
- Peper en zout
Bereidingswijze
Schrob de schorseneren goed schoon en schil ze net als een asperge (gaat erg makkelijk met een kaasschaaf). Zet ze direct in het water met citroensap want ze verkleuren erg snel. Spoel ze nog een keer goed af en snijd ze in stukken , zet ze op gas met een stukje boter, bouillonpoeder en wat citroensap. Laat ze een half uurtje koken. Maak een sausje door een ui te fruiten, afblussen met bouillon, creme fraiche toevoegen en op smaak maken met peper en zout. Voeg een paar druppels worchestersause toe voor wat meer pit. Giet de schorseneren af en doe ze in een schaal en giet de saus eroverheen. Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree
15 reacties
Lekker zeg! Fijn dat je tenminste nog ergens op internet de bereidingswijze voor schorseneren kan vinden.
Ha Kokkie,
Wat grappig dat je het bij mij gevonden heb, dacht juist dat het een trend was om {vergeten} groente te maken.Ik zou zeggen eet smakelijk!
Groetjes Jolanda.
geweldig recept. van vroeger herinnerde ik mij schorseneren als een groente met een beetje flauwe bloemkoolachtige smaak en zo’n boempapje erover.
Dit is erg smakelijk. Zeker een herhaling waard.
Hallo Ria,
Leuk om te horen dat het je gesmaakt heeft, zo zie je maar weer dat je zo onverwachts wat lekkers op tafel kan zetten.
Groetjes Jolanda.
Hoi,
Dank voor je recept. Ja, vergeten groenten zijn wel iets hipper en meer verkrijgbaar aan het worden. Maar veel lekkere recepten zijn er nog niet mee. In elk geval passen (oud)Hollandse groenten goed in mijn project waarbij ik zo lokaal mogelijk probeer te eten.
Ik heb de schorseneren 20 minuten met schil en al gekookt. Wel eesrt het zand eraf geboend. Daarna kon ik, toen ze nog warm waren, het vel er makkelijk afkrijgen.
Hallo Tineke,
Goed idee om ze met schil te koken, ga ik zeker proberen. Een mens is dus nooit te oud om te leren.
Groetjes Jolanda.
lekker denk ik me moeder is het nu aan het maken
jah super delicouis jammie echt super bedankt voor het recept
jammiee
echt super lekker thx voor recept je weeet zelf
goedenavond,
bedankt voor dit overheerrlijke recept ik dank u vrinedelijk dat ik een reactie mag plaatsen op u culinaire site
ik ben zeer vereerd
vriendelijke groten jan der veinge
Een vriendin van mij zegt altijd “vergeten groenten zijn niet voor niets vergeten!” maar wat mij betreft geldt dat zeker niet voor schorseneren. Ik heb ervan genoten!
Hallo iedereen,
Sorry voor de late reactie!!
Maar ben erg blij dat dit recept bij iedereen zo in de smaak valt.
Bedankt voor jullie complimenten.
Groetjes Jolanda.