Schorseneren

Geschreven op: 10 maart, 2008 door
Schorseneren

Ingrediƫnten

  • Kilo schorseneren
  • 10 gr roomboter
  • 1 eetl bouillonpoeder
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 50 ml bouillon
  • 250 ml creme fraiche
  • Worchestersause
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Schrob de schorseneren goed schoon en schil ze net als een asperge (gaat erg makkelijk met een kaasschaaf). Zet ze direct in het water met citroensap want ze verkleuren erg snel. Spoel ze nog een keer goed af en snijd ze in stukken , zet ze op gas met een stukje boter, bouillonpoeder en wat citroensap. Laat ze een half uurtje koken. Maak een sausje door een ui te fruiten, afblussen met bouillon, creme fraiche toevoegen en op smaak maken met peper en zout. Voeg een paar druppels worchestersause toe voor wat meer pit. Giet de schorseneren af en doe ze in een schaal en giet de saus eroverheen. Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

15 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.