Ingelegde gember

Ingelegde gember ken je waarschijnlijk wel van de sushi, maar is ook erg lekker in salades of marinades. Het is vrij makkelijk te maken en blijft lang goed in de koelkast.
Recept: Ingelegde gember
Ingrediƫnten:
- 4 grote stukken gember
- 2 el zout
- 125 ml rijstazijn
- 2 el suiker
Bereidingswijze
Schil de gember en snijdt deze in julienne reepjes. Of in plakjes, of in figuurtjes… Allemaal leuk!
Doe vervolgens de gember in een zeef en strooi het zout eroverheen. Laat ongeveerĀ 30 minuten staan. De gember wordt zachter en het vocht loopt eruit.
Zet ondertussen een pan op met kokend water en blancheer de reepjes. Giet af en laat afkoelen.
Meng de rijstazijn, suiker en een scheutje water in en kom en roer goed door totdat de suiker is opgelost. Schep daarna de reepjes gember hierin en zet het in een schone afgesloten pot.
Laat een paar dagen staan voordat je het gaat eten. In de koelkast blijft dit maanden goed. Pak wel even een schone vork als je het uit de pot haalt.





